HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Olimpiyat ve skandallar

08.08.2024 00:00
Kıymetli okurlarım, olimpiyat ile ilgili yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım. Ancak Hüseyin Bey rica edince yazmadan olamazdı.
Bir spor adamı olarak olimpiyatları dört gözle bekliyorum. Her zaman ve hayalim canlı olarak orada olmak, o heyecanı yaşamak, o profesyonelliği yaşamak istiyordum taki 2024 Paris olimpiyatlarını görene kadar! Bu hayalimden vazgeçtim. Neden mi? Anlatayım.

Açılışta yaşanan rezaletler yüzünden insanlığımdan utandım! Gençlerimizi, çocuklarımızı, ailemizi aldık ekran başında açılış izliyoruz bir anda kendimizi sapkınlar ordusunun içinde gördüm. Batının iki yüzlülüğünü bir kez daha gördüm kendileri yapınca herşey mübah kendilerinden olmayınca her şey yasak.
İnsan hakları, demokrasi, laiklik, adalet, eşitlik, inanç, kadın erkek eşitliğ,i fair play (adil oyun kuralları) hepsi çöp oldu.

Açılış seronomisi kilisede başladı peki bu sporcular başka dinlere mensup değiller'mi kiliseden çıkıp sinagoga yada camiye yada başka bir dini temsil eden bir mabede gidildimi hayır yani laiklik çöp oldu eşitlik yok oldu sporda din dil ırk olmaz yok oldu peki demokrasi nerede o da çöp oldu.
Rusya ve Ukranya savaşta her iki ülke savaşıyor fakat Ukranya yarışmalara katılıyor Rusya ise olimpiyat çalara alınmıyor bu nasıl adalet nasıl bir fair play anlamakta zorluk çekiyorum kuzey Kore'ye dünya ambargo koymuş fakat olimpiyatlarda yarışıyor bunu anlayan biri varsa banada anlatsın lütfen.

Hani spor çok güçlü bir barış aracıydı o zaman neden sadece Rusya'ya bu ambargo savaşan ülkeler her daim olimpiyatlarda bir araya gelir aradaki buzların erimesine vesile olur du. Maalesef Paris olimpiyatları çöp oldu birde bu güne kadar yaşanmayan rezillikler var.

Olimpiyat deyince ilk akla gelen ve tüm dünya merak içinde beklediği boks branşı. Rezaletin tavan yapmış hali iki eşçinsel normal de erkek cinsiyeti olan fakat kadınlığı tercih etmiş bu sözüm ona böksör abla abiler kadın boksörler ile çıktıkları maçları ellerini kollarını sallayarak kazanıyorlar çünkü erkek anatomisi kadın anatomisi gibi güçlü değil erkekler yaratılış sebebiyle güçlü kuvvetli sert bir yapıya sahiptir. Kadınlar ise zarif naif ve estetik sahibidirler hal böyle olunca karşılarına erkek sporcu çıkmadığı sürece kadın boksörlerin hiç şansı yok dünya spor tarihinde böyle bir rezillik yok görmedim duymadım daha sayacağım çok şey var ama ben güzel yönlerini anlatmak istiyorum.

Kadın voleybol takımımız destan yazıyor, çok şükür okçulukkta istediğimizi alamadık. Ama helal olsun kadın güreş takımımız iyi gidiyor kadın boks takımı olimpiyat rezilliğine rağmen müthiş gidiyor takım ateşli silahlarda tarihimizde ilk madalyamız geldi Hemde ne madalya , dünyaya her Türk asker doğar edasıyla atışlarını yapan ikilimiz harikaydı.
İnşallah Taekwondo da büyük başarılar alırız.  Muaythai ilk kez tanıtım amaçlı olimpiyatlarda yer aldı. İnşallah esas branş olarak hak ettiği olimpiyatlarda yarışırız bundan sonra Kickboks ta olimpiyat için müthiş çalışmalar yapılıyor. Özellikle Türkiye Kickboks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı olimpiyatlarla ilgi kurulun başında dünya federasyonunda çok büyük ilerme ve yol aldı.
İnşallah en kısa zamanda Kickboks ta olimpiyatlarda hak ettiği yerde olacak bu olimpiyatlarda hiç keyf alamadım ama inanıyorum ki hatadan dönecekler olimpiyatlarda hak ettiği adalet sistemine tekrar kavuşacak umut ediyorum. 

Muhsin Türk 
Kickboks Akdeniz bölge başkanı
Muhsin TÜRK / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr