HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Haç’mı Hilal’mi

26.06.2024 00:00
Kıymetli okurlarım, Kurban Bayramında Balkan turu yaptık ailece. Gerçekten gidip gördük ki ecdadımız müthiş eserler bırakmış hala ayakta bizleri bekliyor .

Fakat bu imkansıza yakın bir şey neden mi yaşadığım olayları kısaca zikretmek istiyorum.

Ecdadımız at sırtında koca cihan imparatorluğu kurmuş ve 636 yıl hükmetmiş fakat içimizdeki dışımızdaki düşmanlar maalesef bu büyük ve adalet timsali imparatorluğun bitmesi için çaba sarfetmiş. 
Fakat bilmedikleri veya unuttukları Türk Milleti küllerinden tekrar doğar, bir kahraman çıkar tüm dünyayı tersine çevirir! Kim mi ?
Dediğinizi duyar gibiyim.
Tabiki dünyanın en büyük komutanı en büyük lideri ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk. Tüm dünyanın ve içimizdeki hainlerin oyunlarını boşa çıkartmıştır tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.

Kosava Osmanlı'ya geçtikten sonra sulh içinde yaşam hakkı sunulmuş din dil ayrımı yapılmadan herkesin hür ve özgürce yaşayan insanlar olduğunu oradaki tanıdık insanların sohbetlerinden anlıyoruz. 

Her zaman olduğu gibi, sen yılanın başını küçükken ezmezsen yılan herzaman yılanlığını yapacaktır. 
Üsküp'te çok büyük bir dağ var, tepesinde öyle bir haç heykeli var ki nereden bakarsan görürsün .Makedonya bağımsızlığını kazandığında orada yaşayan sıralar yapıyor ve şöyle küstahça bir tavır takınıyorlar.
Sizin camilerinizden daha yukarda "bizim haç anıtımız diyor" o dönemin sırp komutanı tüm Müslümanlara.
Müslümanların Makedonya müftüsü ise şu cevabı veriyor. -"Siz ne kadar yukarı ne kadar büyük haç yapsanız da bizim hilalimiz gök yüzündendir! O yüzden hilalin ışığı tüm dünyayı aydınlatmaya devam ediyor. Unutmayın sizin bayrağınızı bir desinatör yapmıştır .Bizim bayrağımızı ise bizlere Türklüğü ve Müslüman olmayı nasip ederim rabbül alem şehitlerimizin kanında bizlere lütfetmiştir" dediğinde sırp komutan tek kelime etmeden oradan uzaklaşmak zorunda kalıyor.

Çok duygulu anlar yaşadım vakit namazları bile camiler dolup taşıyor. Bayram namazında cami bahçesi ve yollar tıklım tıklım insan seliydi maşallah süphanallah. Rabbim sayılarını arttırsın diğer anılarımı bir sonraki yazımda yazacağım inşallah.
Kalın sağlıcakla. 

Muhsin Türk 
Kickboks Akdeniz bölge başkanı
Muhsin TÜRK / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr