HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

Meyve veren ağaç taşlanır !

25.07.2024 00:00
Kıymetli okurlarım; cennet vatanımızda geçmişten gelen yada nereden geldiği güzel Türkçemize nereden girdiğini bilmediğimiz o kadar çok sözüm ona ata sözleri yada özdeyişler var ki bazen duyunca akıl tutulması yaşıyorum.

Yaptığın işte başarılı, saygın birisindir bazıları çekemez uğraşır, kıskançlığından kendini yer! Seni yerinden etmek için elinden geleni yapar. Sonuç mu dostlarınız duyar gelir yanınıza "takma kafana meyve veren ağaç taşlanır."derler.

Bu söz bana o kadar saçma geliyor ki "kardeşim meyve veren ağaç neden taşlansın taş atacağına su ver".  O ağacı buda, temizliğini yap, gübre verki daha çok meyve versin öğle değil mi? Maalesef ülkemizde kimse bu düşüncede olmaz . 

Yaşadığım yerde bir okul müdürü vardı. Bu yiğit adam görev yaptığı okulu resmen enkazdan çıkarıp bulunduğu bölgenin en iyi okulu yapmıştı. Hem eğitim hem spor hem sosyal anlamda en önemlisi tüm öğrenci ailelerini okula kazandırmış tüm aileler okulu bir fabrika yada bir şirket gibi sahiplenmiş örnek bir okul yapmışlardı. 

Tabi ülkemizde hiç bir başarı asla cezasız kalmaz. Bunda da kalmadı tabi bazı densizler bu başarılı yöneticiyi şikayet ettiler, ensesi kalın abilerine ve o sözüm ona siyasetçilere ve müdürü o okuldan başka yere resmen sürgün ettiler! Sonuç mu ? 

Sonuç tüm okul aileleri eylem yaptı, vali beye çıktılar oldukça kalabalık ve  o müdürümüz tekrar okuluna geri döndü. Başarılı çalışmalar yapmaya devam etti tabiki yaralı ceylanlar yenilgiye uğramış kabul ettiler yine boş durmadılar ve bu defa tayin çıkarttılar. 

Müdürümüz için o okul bu okul önemli değil o kendini okuluna ve öğrencilerine adamış bir öğretmen gittiği okul sıradan kendi halinde suya sabuna dokunmayaz şekilde devam ediyor du taki koca yürekli müdürümüz bu okula gelene kadar. 

Müdürümüz aynı bildiğiniz gibi canla başla eski öğrenci velileri, iş adamları, yeni öğrenci velileri ile okulu yine birleştirdi bütünleştirdi ve yine harika işlere imza atmaya devam ediyor. Bu vesileyle yürekten kutluyorum müdürüm sizin ve öğrencilerinizin yolu açık ve aydınlık olsun inşallah.

Meyve veren ağacı taşlamayalım! Vakti geldiğinde, budama yapalım, su verelim gübre verelim ki daha çok meyve versin! İnanıyorum ki bu hikayeyi okuduğunuz da hepiniz evet buna benzer bir hadiseyi bizde yaşamıştık diyeceksiniz . 

Hepinize saygı ve sevgilerimle selamlarken başarının alkışlandığı ve ceza değil ödüllendirildiği günleri görme temennisiyle...
Allah'a emanet olun. 

Muhsin Türk 
Kickboks Akdeniz bölge başkanı
Muhsin TÜRK / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr