HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

DERS VEREN KISSADAN HİSSE!

16.09.2024 00:00
Ülkenin birinde hastalıklardan dolayı karantina çıkmış ve tüm insanlar karantinaya alınmış fakat o ülkede yaşayan tüm insanlar kör olmuş hiçbir şekilde göremiyorlarmış tabi.
İnsanlar birbirlerinden ve topluluklarından da kopmak istemedikleri için birlikte yaşamaları gerektiğini konuşup anlaşmışlar ve çok büyük bir yapıya birlikte sığınmışlar. Gecenin bir vakti adamın bir tanesinin "çişi" gelmiş, kalkmış tuvalet arıyor kör olduğu için nereye gideceğini ne yapacağını bilemiyor!Orada yatan arkadaşlarının üzerine basıyor ve bir boşluk buluyor şöyle düşünüyor. hemen bunların hepsi kör ben de körüm bunlar nereden bilecek benim buraya çiş yaptığımı! Ben diyor bu çişimi yapayım ve güzelce çişini yapıyor kalkıyor oradan geldiği yere tekrar gidiyor ve çişi gelen herkes o kokuyu takip ederek oraya çişlerini yapıyorlar ve bir gün gibi kısa bir zamanda oraya yaşanmaz hale geliyor. Daha sonra hep beraber yüksek sesle düşünmeye başlıyorlar biz ne yaptık, biz bu pisliğin içerisinde nasıl yasayacagiz ve biz bu pisliği nasıl temizleyebiliriz diye!
Birbirleriyle konuşurken o ilk işi yapan arkadaşlar buraya ilk çişi ben yapmıştım hepiniz körsünüz ben de körüm buraya yaptığın bu pisliği hiçbirinizin görmeyeceğini sanmıştım ama siz hepiniz benim yaptığım pisliğe ortak oldunuz ve sonuçta da bu pislik dağı oluştu. Şimdi elbirliğiyle bu pisliği ellerimizle temizleyip dışarı çıkartmamız gerekiyor. Herkes "olmaz biz ellerimizle bunu atamayız" diyip tepki göstermelerine rağmen başka çareleri olmadığı için elleriyle o pisliği alıp dışarıya çıkarttılar ve içerinin temizlenmesi havanın temizlenmesi çok uzun günler aldı.
Elleriyle o pisliği dışarı çıkartan tüm insanların ellerinde yaralar oluştu ve o yaraların sonucunda da bir çok insan öldü. Yani demem odur ki kısadan hisse! 
Önce yaptığınız bir pisliğin kimse tarafından görülmeyeceğini zannediyorsunuz fakat o pisliğin kokusu çıkınca diğer pisliğe meyilli olan insanlar hemen o kokuyu takip edip aynı pisliğe ortak oluyorlar.
Akabinde de tüm bu pislik sonucunda insanlar yaralanıyor ölüyor ve o tertemiz ortamları pislik dağına dönüşüyor.
Başkaları görmüyor diye pisliğinizi ortaya yapmayın, yaptığınızı keşke hiç yapmasanız ama yaptığınız her pisliği de bir kedi gibi üzerine toprak atarak kapatmayı unutmayın! 
İnsanlara göstermekten ise pisliklerinizi kapatmanız daha makbuldür. Hepinize tertemiz bir dünya diliyorum. Allah'a emanet olun.

 
Muhsin TÜRK / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr