HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

ESKİŞEHİR TÜRK OCAĞI'NIN KONUĞU YAZAR SERKAN AKGÖZ OLDU

Eskişehir Türk Ocağı tarafından geleneksel olarak devam eden Perşembe sohbetlerinin bu haftaki konuğu Araştırmacı-  Yazar Serkan AKGÖZ oldu.
10.05.2024 11:13
ESKİŞEHİR TÜRK OCAĞI'NIN KONUĞU YAZAR SERKAN AKGÖZ OLDU
ESKİŞEHİR TÜRK OCAĞI'NIN KONUĞU YAZAR SERKAN AKGÖZ OLDU

"Hüseyin Nihal Atsız ve Mücadelesi" Konulu bu haftaki sohbette  Araştırmacı – Yazar Serkan AKGÖZ yer aldı. Sayın AKGÖZ konuşmasında özetle şunları dile getirdi: "Atsız'ın 3 Mayıs öncesinde asistanlık yıllarından itibaren başladığı eleştirilerle, Orhun dergisiyle Sabahattin Ali davasını doğurduğunu belirtti. Bu davanın 3 Mayıs'taki duruşmasında yaşanan protestonun tarihe Ankara nümayişi olarak geçtiğini söyledi. 3 Mayıs'taki protestonun hükümet çevresinde tedirginliğe yol açtığını ve Irkçılık-Turancılık davasını doğurduğunu söyledi. Konuşmada dava sürecinde radyo ve gazeteler aracılığıyla yapılan kara propagandayla Türkçülerin toplum nezdindeki itibarının zedelendiğini belirtti.Mart 1947'ye kadar süren dava sonucunda tüm sanıkların beraat ettiğini söyleyen Akgöz, davanın Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. 1944 davasıyla ilgili hatıralardan bahsederek konuşmasını tamamladı.



Konuklar tarafından ilgiyle takip edilen konuşmanın sonunda Akgöz'e Eskişehir Türk Ocağı Şube Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet TOPAL tarafından  şükran beratı takdim edildi.


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr