HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

CHP LİDERİ SİVAS'TA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı kapsamında Sivas'ta düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

04.09.2024 16:55
CHP LİDERİ SİVAS'TA KONUŞTU
CHP LİDERİ SİVAS'TA KONUŞTU
 Özel, 105 yıl önceki Sivas Kongresi'nin Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolüne vurgu yaparak, partisi için hedeflerini paylaştı. Kurultayda önceki genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile birlikte bulunan Özel,  Sivas Kongresi'nin tarihsel önemini ve Cumhuriyetin temel taşlarını oluşturduğunu belirtti. Özel, "Sivas Kongresi, bağımsızlık ve özgürlüğümüze giden yolun en güçlü kolonu olarak inşa edilmiştir. Atatürk, Sivas Kongresi'ni 'Bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararların verildiği yer' olarak tanımlamıştır" dedi.

CHP'nin hedeflerinin  altını çizen Özel, partinin iktidar yürüyüşünün başladığını belirtti. "Türkiye'nin birinci partisinin rakibi artık diğer partiler değildir. Hedefimiz, yerel seçimlerde aldığımız yüzde 38 oyu yüzde 50'nin üzerine çıkarmak ve milletle daha güçlü bağlar kurmaktır" dedi. Ayrıca, "Artık Türkiye eski Türkiye değildir ve olmayacaktır. Milleti bölerek iktidarda kalma dönemi kapanmak üzeredir" şeklinde konuştu.

Özel, Sivas'tan başlayan bu hareketin Ankara'da devam edeceğini ve partinin iktidar yürüyüşüne odaklanacağını ifade etti. "Kurultayımızdan aldığımız görevle partimizin önünü açacak değişimleri yapacağız ve genel seçimlerde iktidar olma hedefimize ulaşacağız. İktidar yürüyüşümüz Sivas'tan başlıyor, Ankara'da devam ediyor ve Çankaya'da bir CHP'li Cumhurbaşkanı olana kadar devam edecek" şeklinde vurguladı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr