HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

ESKİŞEHİR’DE IPARD III PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.09.2024 22:22
ESKİŞEHİR’DE IPARD III PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ESKİŞEHİR’DE IPARD III PROGRAMI TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte AB Komisyonu ile yapılan görüşmeler sonucu ortaklaşa görüş birliğine varılarak IPARD III Programının etkin bir şekilde tanıtımı amacıyla "IPARD III Programı Tanıtım Toplantılarının Gerçekleştirilmesi ve Depremden Etkilenen IPARD İlleri için Promosyon Materyallerinin Dağıtımı Teknik Destek Projesi" kapsamında, IPARD III Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
IPARD III desteklerinin anlatıldığı programa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, TKDK Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Selda Coşkun, TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, TKDK Basın Danışmanı Cafer Örs ile ilgili kurum, kuruluş yetkilileri, girişimciler ve çiftçiler katıldı.
Vali Sayın Hüseyin Aksoy programda yaptığı konuşmada: "Bakanlığımızın koordinasyonunda IPARD III projesinin tanıtım toplantısında sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Eskişehir'de tarımsal üretim anlamında önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Türkiye'nin ilk sulama projelerinden birisi Eskişehir'de başlamıştır. Süreç farklı alanlarda değişik yatırımlarla tarım sektörümüzün daha iyi bir noktaya gelmesi için gayret gösterilmiştir. Yine Türkiye'de ilk Şeker Fabrikası Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün döneminde 1933 yılında yapılmış ve faaliyete geçmiştir. Halen üretimine devam eden fabrikalardan birisidir. Dolayısıyla tarım sektörü Eskişehir'imiz için oldukça önemli. Sadece bitkisel üretim anlamında değil, gerek büyükbaş, gerek küçükbaş hayvancılık bakımından da oldukça önemli potansiyele sahip bir kent. Arıcılıkta da belirli çalışmalar ve mesafeler alan bir kent. Bunların daha iyi bir noktaya taşınması bakımından Bakanlığımızca desteklenen birçok farklı yöntemle çalışmalar ortaya kondu. Bugüne kadar önemli destekler ilimize verildi. Ama bugün daha farklı bir destekle karşı karşıyayız. İlk aşamada çok kapsamlı olmayan farklı illerde başlayan ve bugün itibariyle de ülkenin tamamını, 81 ili kapsayan Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu artık Eskişehir'de de destek vermeye başlayacak. Üreticimizin yapmayı arzu ettiği ama finansal anlamda zorlandığı birçok konuda artık bu kırsal kalkınma önemli bir destek sağlayacak. Hem tesislerimizi uluslararası Avrupa Birliği standartlarına getirmek hem de ürettiğimiz ürünleri uluslararası pazarlara sunabilmek bakımından oldukça kıymetli bir destek olacak. Üretim yapmak, üretilen ürünlerin pazarlanmasını daha iyi bir noktaya taşımak oldukça kıymetli. Bu bakımdan IPARD III projesinin Eskişehir'imizdeki Tarımsal hareketliliği, gelişmişliği daha iyi bir noktaya taşıyacağına olan inancım tam" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr