HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

ÜNLÜ SANATÇI ÖZGÜN SEYİTGAZİ'DE KONSER VERECEK

Seyitgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu anma programları kapsamında ünlü sanatçı Özgün, Seyitgazi'de sevenleriyle buluşup konser verecek.
 

31.08.2024 12:32
ÜNLÜ SANATÇI ÖZGÜN SEYİTGAZİ'DE KONSER VERECEK
ÜNLÜ SANATÇI ÖZGÜN SEYİTGAZİ'DE KONSER VERECEK

Seyitgazi İlçe Merkezinde Okullar Bölgesinde 1 Eylül 2024 Pazar akşamı saat 21:00'de gerçekleşecek olan konserde,Türk pop müziğinin sevilen ismi Özgün sahne alacak.
Sahne performansıyla kendisini dinlemeye gelecek hayranlarına dolu dolu bir gece yaşatması beklenen ünlü sanatçı birbirinden güzel parçalarını memleketi Eskişehir'de seslendirmiş olacak.Konsere katılımın yoğun olması bekleniyor.
Kutlama programları kapsamında Eskişehirdenhaber'e özel açıklamalarda bulunan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ; "Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun müjdecisi olan 1 Eylül 1922 sadece Seyitgazi için değil, sadece  Eskişehir için değil, Millî Mücadele için şerefle yâd edilecek tarihî bir gündür.Kurtuluş Savaşı'na özel taburu ile katılan Seyitgazi, ismini aldığı Seyit Battal Gazi'nin torunları olarak ona yaraşır bir vakar ve maneviyatla birçok evladını vatan müdafaası için seve seve feda etmiştir. Kurtuluş Savaşı gibi bir milletin ölüm-kalım savaşında Seyitgazi ve yöresi düşman işgalinin ölümcül çizgisinde yaklaşık 14 ay süreyle yaşamak zorunda kalmıştır. Mal, can güvenliğinin hiç olmadığı bir dönemde manevi ağırlığının onurunu taşıyan Seyitgazi halkı hep bağımsızlıktan ve millî kuvvetlerden yana yer almıştır. Adını aldığı İslam kahramanlarından Seyit Battal Gazi, 740 yılında bölgeye yapılan akınlar sırasında bu yörede şehit olmuştur."dedi.
ÜNLÜ SANATÇI ÖZGÜN SEYİTGAZİ'DE KONSER VERECEK
Başkan Tepe açıklamasını şu sözlerle tamamladı: " Seyitgazi, kendisinden sonra gelen alperenlerin ve gazilerin uğrak yeri, toparlanma merkezi olmuştur. Seyit Battal Gazi'nin yüzyıllar önce bu topraklara ektiği manevi değerlerin yeşerdiği topraklardır Seyitgazi. Ve bu iman gücüyle çarpan yürekler; İstiklal Marşı'nda da ifadesini bulduğu gibi bu mukaddes vatan topraklarını -namahrem ellere- terk etmeyeceğini dünya âleme 1 Eylül'de bir kez daha göstermiştir'.Bu duygularla bugün, bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bu başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının sayesindedir.Rahmetle minnetle ve şükranla anıyoruz. Kurtuluşumuz kutlu olsun." dedi.

Seyitgazi'de 1 Eylül Pazar günü gün boyu devam edecek çeşitli program ve etkinliklerle kutlanıp akşamda ünlü sanatçı Özgün konseriyle programlar tamamlanmış olacak.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr