HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 29 MAYIS 2024, ÇARŞAMBA




Herkesin çocuğu çok kıymetli

06.05.2024 00:00
Kıymetli okurlar, bu yazımda sizlere anne babaların çocuklarına yapabileceği en büyük kötülüğü ve hayatları boyunca yaşayacakları hatalarından dolayı üzgün ve eksik olarak nasıl yaşam süreceklerini anlatmak istiyorum.

Benim çocuğum her şeyi yapar ama asla öğretmeni karışamaz, benim çocuğum her şeyi yapar.
Çalıştı, iş yerindeki ustası, patronu, şefi ya da sorumlusu hiçbir şekilde bir şey yapamaz müdahale edemez kızamaz uyaramaz!

Benim çocuğum her türlü saygısızlığı her türlü şımarıklığı yapabilir ama ona sadece ben karışabilirim. 
Bu duygu ve düşünceleri çocuğuna yükleyen her anne baba çocuğu için yapabileceği en büyük kötülüğü yapmış olur. 

Bakınız kıymetli okurlarım, Türk Milleti'nin örf ve adetlerinde büyüklere saygı, küçüklere sevgi her zaman ön plana çıkmıştır.
Alimlere, öğretmenlere, Antrenörlere ve kadınlara, kızlara ve annelere her daim saygılı ve hürmetli olmayı öğretirdi.
Bu Müslümanlığın, Türk Milleti'nin müthiş bir aile yapısıydı. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı bu örf ve adetler artık maalesef tozlu raflarda unutulmaya yüz tutmuş durumda!
Kendi çocuğuma her zaman şunun nasihat ettim ve bu şekilde de yetiştirdim çok şükür. Büyüklerine her zaman saygılı ol öğretmenlerinin asla önünden geçme, anneye ,yabancı kadınlara her zaman saygıda kusur etme çok şükür çocuğumu bu şekilde yetiştirdim.
Üzüldüğüm çevremdeki çok kıymetli ailelerin çocuklarını görüyorum ve maalesef bu ailelerin böyle çocukları olduklarına inanamıyorum bu da beni çok üzüyor!

Peki ne yapmalıyız? Evet sorulması gereken soru bu. 

Aslında çok basit,özümüze dönmeliyiz! Çocuklarımıza okulda öğretmenlerimize asla saygısızlık yapmamamız gerektiğini öğretmeliyiz eğer hakkımızı aramak istiyorsak saygı çerçevesinde aramamız gerektiğini öğretmeliyiz.
Sporda antrenörümüze saygısızlık yapmadan bulunduğumuz spor salonuna orada bulunan sporcu arkadaşlarımıza saygısızlık yapılmaması gerektiğini öğretmeliyiz.
Sokakta, bahçede ağaçlara dahi nasıl davranmamız gerektiğini, hayvanlara nasıl davranmamız gerektiğini öğretmeliyiz.
Çevrenizde muhakkak vardır hayvanlara eziyet eden iki ayaklı (!) hayvanlar vardır hayvanların bizlere emanet olduğunu yaşadığımız dünyanın en büyük nimetlerinden ve doğal hayatın en büyük ihtiyaçlarından olduğunu çocuklarımıza öğretmeliyiz

Sokaktaki bir ağacın dalını kırmamayı, trafik tabelalarını kırmamalarını, onlara kurşun sıkmamaları gerektiğini elektrik direklerine taş atmamamız gerektiğini, yoldaki kaldırımların kırılmaması gerektiğini, kırılıp onların görevini yapan polislere askere zabıtaya atılmaması gerektiğini, bunları çocuklarımıza çocukken anlatmalıyız öğretmeliyiz.
Ve en önemlisi biz bunları anlatırken onlara örnek olmalıyız.

Spor karşılaşmaları izlemeye gidildiği zaman sporculara hakemlere küfür edilmemesi gerektiğini, herkesin bir annesinin olduğunu herkesin bir kutsalı olduğunu çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor!
Bunlar çok zor şeyler değil özümüze dönersek her şey inanın çok kolay olacak ve ülkemiz cennet vatanımız tekrar mutlu şekilde yaşanacak bir vatan olacaktır.
Hepinize saygılı, sevgili, huzurlu, özüne dönmüş bir şekilde hayırlı günler diliyorum.
 
Muhsin TÜRK / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--






logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr