HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR


GÜÇLENMEK İÇİN YAPMAMIZ GEREKENLER

05.05.2024 00:00
Göstermeden abartmadan iyilik yapmalıyız. Göstermeden ve abartarak sevmeyi becerebildiğimizde güzelleşiriz.



Kendimize söylenmesini istemediğimiz lafları, düşmanımıza dahi söylemekten kaçınmalıyız. Hiçbir davranışı canımızı yakanlara bile yapmaktan sakındığımızda güçleniriz. Herkesin Emek ve Can değerini bildiğimizde güçleniriz. Kendi emeğimizin ve canımızın da değerini bilir, özsaygımızı yaratırız.

Amasız herkesin yaşam hakkına saygıyı öğrendiğimizde, bu hakkın kişiler, inançlar, ideolojiler, ırklar ve cinsiyetler üstü olduğunu kavradığımızda yüceliriz. Seçici vicdan iğrençtir. Aç beden düşkündür. Mantıksız bilgi doğmadır. Sorgusuz inanç biattır. Sorgusuz ideoloji itaattır. İnsan nefsine ve hırsına yenildiğinde, zavallı-düşkün bir canlıdır. Canlı nefes alana denir.  Nefes almak yaşamak değildir. Bitkiler de nefes alır. Aldığın nefesin hakkı sorgulamak ve öğrenmek gerekir. 



Akıl etmek, insanı hayvandan ve bitkiden ayıran erdemdir. Erdem kişinin sorumluluk bilincidir. Kendimizden sorumlu olmayı öğrendiğimizde, kendimizi iyiye, adalete, eşitliğe layık gördüğümüzde, bencillikten arındığımızda ve sencilliği de abartmadığımızda güçleniriz. Göremediğimiz itibar için birbirimizi çekictirmemeliyiz. İtibarı önce kendimize gösterdiğimizde adaletli olabiliriz. 


 
Ertuğrul ALTINEL / diğer yazıları
Yorumlar
Muharrem Günay
Ertuğrul kardeşim, 4 MAYIS 2024 günü Ahmet URFALI Beyin davetlisi olarak Eskişehirdeydim keşke görüşebilseydik. Yazınızı okudum tebrik eder, başarılar dilerim.
Yorumlarınızı paylaşın

--






logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr