HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 MAYIS 2024, PAZAR


TÜYAP ESKİŞEHİR NASİL GİDİYOR

01.05.2024 00:00
Aslında TÜYAP; Eskişehir Kitap Fuarı hakkında, fuar bitiminde yazmayı planlıyordum ancak iki günlük izlenimlerimle o kadar çok üzüldüm ki belki farkındalık olur diye yazmak istedim.
Öncelikle Fuar'ın açıldığı cumartesi ve pazar günleri malesef şehir dışında olduğum için katılamadım. Ancak pazartesi ve salı günü tüm gün orada idim ve elimden geldiğince dolaşıp, standları ziyaret ettim.
Etkinlik listesini alıp, etkinliklere söyleşilere katılmaya çalıştım. İlk söylemem gereken şey, okul ziyaretleri!
Sınıf sınıf getirilen ilk, orta düzey öğrenciler salonların belli yerlerine sadece gidiyor şöyle bir tur attırılıp çıkartılıyor. Çoğunun gözü ticari kaygılarla standlara eklenen kitap ayraçlarında, poster ve kırtasiye malzemelerinde.
Oysa birçok yayın evi ve dernekten onlarca yazar, şair, eğitmen standlarda. Sorduğumuzda hep 
duyduğumuz bir şeydir. Ne zaman yazmaya başladınız? Derseniz birçok yazar ortaokul seviyesinde, o çağlarda yazmaya hayal kurmaya başlar ama ayaklarına gelen yazarlarla bilgi, duygu alışverişi bu çocuklara sağlanmamakta bence.
Çok güzel içerikli etkinlikler hazırlanmış. En çok gönlümü çalan lise öğrencilerinin, her gün ayrı bir yazarın şiirlerini okudukları etkinlikti. Ancak yine bu etkinliklere de ilgi çok az.
Yazarlar, araştırmacılar emek vermiş, hazırlanmış ama kendi arkadaşları ve birkaç ben gibi meraklı dışında kimseler burada ne konuşuluyor diye bakmıyor.

Bir diğer konu ulaşım.
En sık ve kolay ulaşım aracımız tramvay fuar merkezine  uzun yürüme mesafesinde ve dolmuş yada otobüs durakları çevre yolunda.
Hele o üst geçidin altında kalan otobüs yada minübüsün nereden geldiğini ilk kez kullanacakların anlayamayacağı bir karışıklıkta. 
Gelen bir kez daha gelmek ister 
mi?  Bilemedim. Belki tramvay durağına bir otobüs  ring hattı olabilirdi.
Eskişehir için son derece önemli bir fuar aslında bu şehrin kültürünü, öncülüğünü, eğitim seviyesini bildiğim için belki de bu ilgisizlik çok üzdü beni.
Umarım Eskişehir bunu telafi eder, kalan günlerde ve umarım özellikle şehir dışından gelen yazarlarımız küsmez Eskişehir' e!

 
Sevda ÇAKAR / diğer yazıları
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--






logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr