HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 19 EYLÜL 2024, PERŞEMBE

ESKİŞEHİRLİ HACI ADAYLARINA EĞİTİM VERİLDİ

Eskişehir İl Müftülüğü, 2024 yılı hac hazırlık kursları kapsamında 950 hacı adayına eğitim semineri düzenledi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programların ilk gününde önemli isimler hacca dair bilgiler paylaştı.
26.04.2024 10:37
ESKİŞEHİRLİ HACI ADAYLARINA EĞİTİM VERİLDİ
ESKİŞEHİRLİ HACI ADAYLARINA EĞİTİM VERİLDİ
Eskişehir'de Hacı Adaylarına yönelik Kapsamlı Hac Hazırlık Kursu Eğitimi
İl Müftüsü Bekir Gerek, haccın hikmeti ve sembollerinin anlamı hakkında konuşarak, hacı adaylarının bu kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmalarını sağladı.
İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, hac ve umrede bir arada yaşama bilincini vurgulayarak, hacı adaylarının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinin önemini anlattı.
Hac ve Umre Şube Müdürü Abdullah Yılmaz, hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlıkların neler olması gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi.
Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Utku Urgan, temel sağlık bilgileri sunarak, hacı adaylarının sağlıklarını korumak için dikkat etmeleri gereken konularda tavsiyelerde bulundu.
İkinci gün programında ise:
• Odunpazarı İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Necati Erdağlı, hac ve umre menasiki hakkında bilgiler verdi.
• Eğitim Uzmanı İsmail Kaymak, Mekke ve Medine'de ziyaret edilebilecek yerler hakkında sunum yaptı.
• İl Vaizi Naciye Önür, kadınlara özgü konularda seminer verdi.
Seminerler, hacca gidecek adayların kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, haccın menasiklerini, Mekke ve Medine'de bulunan tarihi ve dini mekanlar ve hacca giderken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgi edindiler.
Eskişehir İl Müftülüğü, hacca gidecek tüm vatandaşlara hayırlı yolculuklar diler.
Yorumlar
Hatice Yüce Kara
Yorumlarınızı paylaşın

--








logo

   E-posta: bilgi(@)eskisehirdenhaber.net
Tüm hakları Eskişehirden Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr